maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ennenjulkaisematonta Madonnaa julki!

Oon kova Madonna-fani. Muija on tehnyt moniulotteista musiikkia kasarista asti ja jokainen levy on omanlainen kokemuksensa. Yli kaiken lempparini on kuitenkin päivälleen viikko ennen syntymääni julkaistu Erotica, joka sisältää kovimmat Madonna-raidat ikinä (mm. Erotica, Waiting, Words, Where Life Begins, Thief Of Hearts, In This Life).


Words, they cut like a knife
Cut into my life
I don't want to hear your words
They always attack
Please take them all back
If they're yours I don't want anymore


Madonnan tyyliin vaikutti vahvasti Erotican yhteydessä julkaistu Sex-kirja, joka oli vuonna 1992 poikkeuksellisen kohahduttava juttu. Kaikki halusivat kirjan, kun taas levyn suosio oli vähän himmeämpi, eikä sitä tunnu kovin moni enää muistavankaan. Mikä on todella sääli, koska kaikki nämä The Rain Tapes-nauhoitukset ovat mestariteoksia.



 Koko levyn tunnelmassa on jotain utuista, sameata, vesisadetta, harmautta, sinisyyttä, syksyn koleutta, kylmyyttä, mutta myöskin lämpöä, toivoa, myötätuntoa ja armoa. Tuntuu et se melkeinpä kuvastaisi mua ihmisenä?! Ei sillä että olisin ankea ja harmaa, vaan enemmänkin sitä, että oon loppuvuoden lapsia 1992 ja levyn tunnelma kansitaiteineen jotenkin tuo jonkinlaiset kuvitelmat sille ajankohdalle, joka on auttamattoman kaukana mielestäni, koska en ole kykenevä muistamaan aikaa, milloin olin 0-vuotias. Levy kuitenkin tuo mulle oman illuusion millainen aika silloin oli ja voisin tietyllä tapaa kutsua sitä syntymälevykseni? :--D



Thrill Me on demoversio levyn ekasta raidasta Erotica - ja in my opinion paljon parempi kokonaisuus! Joskus biisit toimivat aidosti demoina enemmän, koska siinä on jotain raakuutta, aitoutta ja primitiivisyyttä enemmän pelissä studiokikkailun sijaan. Linkitin nyt poikkeuksellisesti taas liveversion, sillä tämä Confessions Tourin Thrill Me-versio yksinkertaisesti on täydellinen.

Levyn vahvana teemana on rakkaus ja sen ympärille Madonna on tuonut esille tarinoita AIDS:iin kuolleesta ystävästään (In This Life) ja homoseksuaalisuuden kanssa kamppailevasta ihmisestä, jonka vanhemmat eivät hyväksy häntä sellaisena kuin on (Deeper And Deeper). Musta Madonna on ollut poikkeuksellisen vahva ja hyvällä tavalla kärkäs tuomaan mielipiteitään esille eri asiantiloista. Miettien, että vuonna 1992 asiat homoseksuaalisuudesta eivät todellakaan olleet niin tasa-arvoisesti pinnalla kuin nykyään.

Syy tähän postaukseen on se, että nyt on julkaistu kaksi ennenjulkaisematonta biisiä Erotica-levyn nauhoituksista. Shame ja You Are The One.

Madonna - Shame

Ajatonta, klassista vahvaa Madonnaa. Biisissä on hieman vanhanaikaista kaikua soinnuissa, mutta kokonaisuutena Erotica-levyä ajatellen, tämä kuulostaa todella freshiltä ja menevältä. Tässä on kerroksellisuutta vokaaleissa todella hienosti, että ei uskois ikinä et tää on tehty 21 vuotta sitten! Madonnan moniulotteinen ääni yhdistettynä tohon taustakertosäkeeseen on niin mieletöntä.

Madonna - You Are The One

Tämä kolahti kovempaa. Kertosäen toistot toimivat loppua kohden mielettömän hyvin ja biisistä jää lämmin mieli ja hyvä olo. Madonnan ääni tuo lämpöä ja varmuutta. Tällainen vois toimia oikeasti jossain Sex And The City 3-leffassa hyvin, kun Carrie on valitsemassa vaatteitaan asunnollaan ja laittautumassa Mr. Bigin tapaamista varten :--D Tee: Musavideo mietittynä valmiiksi.

Kuvailen tosi deep shit-tyyliin mun tuntemuksia, mut jotenkin tuon ajan Madonna on kovinta ikinä ja näen sekä kuulen sen myös niin. Tiedän, että suurelle osalle lukijoista nää on perus-Maddee, joka ei välttämättä ollenkaan uppoo. Mulle tää on tärkeintä ja oon tosi iloinen näistä julkaistuista biiseistä!

 Ps. http://www.vulture.com/2014/06/does-madonna-have-a-secret-new-album.html Uudesta Madde-levystä tihkuu tietoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti